sort proizvodi
news

Обележавање "Дечије недеље" 03.-07.10.2022.год.

Autor:

Свечано отварање „Дечије недеље“ 2022.год. одржано је у холу Народне библиотеке Мерошина уз присуство васпитача и деце васпитних група „Пачићи“, „Полетарац“ и „Пепељуга“ из Мерошине. Дечију недељу је свечано отворио председник општине Мерошина - Саша Јовановић. Деца су уз изложбу ликовних радова на тему „Шта детету треба да расте до неба“, упознавање са садржајима које нуди Народна библиотека ,креативну радионицу , игру и песму започели дружење и отварање Дечије недеље. Деца из васпитних група „Пчелица“, „Твити“ и „Дуга“ са децом нижих разреда основне школе „Јастребачки партизани“ дружили су се са дечјом песникињом Виолетом Јовић, док су деца из васпитних група „Лептирићи“, „Колибри“, „Ципелићи“, „Невен“, „Ђурђевак“, „Вилинград“ и Лане“ имали организовано дружење са песником Ценић Властимиром  и децом нижих разреда основне школе. Васпитне групе „Бамби“ и „Бубамара“ посетили су Црвени Крст у Мерошини и Народну библиотеку уз пригодно дружење са запосленима у овим установама, послужење, посету библиотеци и пројекцији дечјих филмова. Деца из васпитне групе „Цицибан“ посетили су председника општине - „Дан отворених врата“, Црвени Крст, СУП у Мерошини, као и Народну библиотеку. Посетила нас је и глумица Нада Блам која је у за децу у централном објекту у Мерошини извела интерактивни програм са децом и малу школу глуме. За децу из васпитних група „Звончићи“, „Бубамара“ и „Бамби“ запослени Црвеног Крста и полицијске станице Мерошина организовали су дружење у виду демонстрације правила у саобраћају и пригодно послужење за децу.

У петак 07.10. одржан је маскембал за децу свих васпитних група ПУ „Полетарац“ Мерошина. Након дефилеа на платоу испред Народне библиотеке уз песму и игру малишана одржан је музички интерактивни програм.

Сваке године Дечија недеља се организује у атмосфери пуног поштовања дечијих права и то је прилика да се подсетимо да су деца важна, компетентна и богата потенцијалима. Да би деца живела у подстицајном и сигурном окружењу у коме могу да остваре максимум својих потенцијала потребно је да сви друштвени актери  раде заједно на подршци породици и родитељству.

 

„Нека сваки дан буде дан поштовања дечијих права“.

 

Претражите вести

Александар Станисављевић

Председник општине Софтарт

email

Вртић Полетарац

place Нишка 2, 18252 Mерошина, Србија

local_phone +381 18/4892-044

email poletaracmerosina@gmail.com

local_printshop

access_time Понедељак - Петак 06:00 - 16:30

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check