sort proizvodi
news

УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ „ПРЕДШКОЛСКА ОНЛАЈН ЗАЈЕДНИЦА УЧЕЊА– УЧИМО И МЕЊАМО ПРАКСУ“

Autor:

ПУ „Полетарац“ Мерошина учествује у пројекту „Предшколска онлајн заједница учења“ који реализује Центар за интерактивну педагогију (ЦИП) у сарадњи са УНИЦЕФ-ом и Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Пројекат се реализује на два нивоа:

1. Унапређивање стручних компетенција запослених у предшколским установама путем хоризонталне размене у установи и између предшколских установа кроз организоване онлајн сусрете/вебинаре на теме:

 - Подршка социјално-емоционалном учењу деце предшколског узраста;

 - Дигитални алати у функцији професионалног развоја;

 - Подршка добробити и резилијентности деце предшколског узраста;

 - Васпитавање деце предшколског узраста пружањем подршке и успостављањем правила;

 -  Подршка породицама са децом предшколског узраста из осетљивих група и

 - Креирање стимулативних прилика за развој и учење деце узраста до три године.

 

2.  Подршка предшколским установама у домену сарадње са породицом.

 

У активностима предвиђеним пројектом учествовале су се све јавне предшколске установе у Републици Србији.

Након праћења видео обука на поменуте стручне теме уследили  су вебинари на којима су васпитачи/стручни сарадници/сарадници  из свих предшколских установа у Србији презентовали примере добре праксе.

Презентери из ПУ „Полетарац“ Мерошина били су: Марина Коцић – васпитач са презентацијом на тему: „Сви заједно кроз чаробни свет књига - подршка добробити и резилијентности деце предшколског узраста“, Милена Јоцић-васпитач и Данијела Илић- васпитач са презентацијом на тему: „Наше боје могу бити и твоје“ и Милан Гавриловић – васпитач-приправник са презентацијом на тему: „Деца, медији и породица“. Примери добре праксе који су именовани  презентовали наишли су на похвале и позитивне коментаре , како запослених из других предшколских установа, тако и запослених радника наше установе.

Подршка породицима у остваривању њене васпитне функције и психосоцијална подршка породицама које се суочавају са животним изазовима, укључујући и пандемију корона вируса КОВИД-19 су значајан аспект рада предшколске установе. Подршка је потребна свим породицама; и оним чија деца бораве у вртићу и оним чија деца из било ког разлога не бораве или нису уписана у вртић. У оквиру пројекта Установа је промовисала и дистрибуирала три брошуре за родитеље  путем онлине канала комуникације  које јје израдио Центар за интерактивну педагогију. Брошуре за родитеље садрже кратке и једноставне информације о добробити деце, социо-емоционалном учењу деце, принципима позитивног родитељства, идеје за родитеље и предлоге заједничких активности са децом. Линкови ка брошурама доступни су у наставку текста.


Линкови ка брошурама

Претражите вести

Александар Станисављевић

Председник општине Софтарт

email

Вртић Полетарац

place Нишка 2, 18252 Mерошина, Србија

local_phone +381 18/4892-044

email poletaracmerosina@gmail.com

local_printshop

access_time Понедељак - Петак 06:00 - 16:30

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check