sort proizvodi
news

Полагање камена темељца на изградњи нове зграде вртића у Мерошини

Autor:

Дана 28.09.2021.год. у званичној посети општини Мерошина и ПУ „Полетарац“ Мерошина био је први потпредседник Владе РС и министар просвете, науке и технолошког развоја г.Бранко Ружић , као и представници МПНТР-а у  оквиру пројекта „Предшколско инклузивно васпитање и образовање“.

Приликом посете и званичног обраћања министар је навео да се нови вртић гради уз помоћ подршке Пројекта инклузивног предшклског образовања и васпитања и Светске банке. Нови објекат у Мерошини биће величине 640 метара квадратних и обезбедити 80 нових места за малишане, чиме ће се листе чекања за упис деце укинути. Вредност пројекта је 53,3 милиона динара, а завршетак радова  се по динамини извођења радова очекује за годину дана, али министар сматра да ће нови објекат вртића бити завршен и пре планираног рока.

Министар је изнео похвале на рад локалне самоуправе, истичући да поред изградње новог вртића, у оквиру пројекта „Предшколско инклузивно васпитање и образовање“ , осим Мерошине, адаптиране су постојеће просторије вртића и у околним селима у којима су оформљене васпитне групе на полудневном боравку у којима је уписано око сто деце која до сада нису похађала предшколску установу. Због досадашњих успешних резултата пројекат се наставља и укључиваће и децу из с. Баличевац и околних насеља. У оквиру пројекта постоји тим који пружа едукације и подршку родитељима из осетљивих друштвених група. Резулатате досадашњих реализованих активности у оквиру пројекта представила је координатор пројекта Милена Јоцић – васпитач.

Председник општине Мерошина Саша Јовановић изразио је велику захвалност на посети министру, као и на средствима која су омогућила нови вртић и пожелео још вртића и много више деце у Мерошини у годинама које су пред нама.

Министар је на крају истакао да се на овај начин пружа значајна подршка родитељству , пре свега јер се бришу листе чекања , а то је  у фокусу Министарства. Омогућавањем да деца бораве у адекватном простору и уз стручан надзор васпитача и педагога и родитељи ће  моћи да се посвете својим свакодневним радним обавезама.

Претражите вести

Александар Станисављевић

Председник општине Софтарт

email

Вртић Полетарац

place Нишка 2, 18252 Mерошина, Србија

local_phone +381 18/4892-044

email poletaracmerosina@gmail.com

local_printshop

access_time Понедељак - Петак 06:00 - 16:30

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check