sort proizvodi
news

УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАНА РЕПУБЛИЧКА ПАЖЉИВКОВА СМОТРА

Autor:

Пројекат „Пажљивкова смотра“ који је организовала Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије је успешно завршен.

Две четворочлане екипе предшколског узраста које су освојиле прво место на Регионалним Пажљивковим смотрама, такмичиле су се за победу на првој републичкој Пажљивковој смотри о безбедности деце у саобраћају, одржаној у Врњачкој бањи. у Конгресном центру хотела „Зептер“. У овој годишњој школској 2021/22.год. у пројекту Пажљивкова смотра учешће је узело преко 35.000 деце из 40 локалних самоуправа, а своје знање су могли показати кроз реализацију предшколске, општинске, регионалне и републичке смотре.

Кроз реализацију сваке од фаза пројекта, деца су показивала завидна знања у познавању правила за безбедно учешће деце у саобраћају. Деци су на програму били различити типови игара прилагођени њиховом узрасту, а уз асистенцију деци добро познатог Пажљивка, екипе су давале одговор на питања, показавши деци да је циљ овог такмичења постигнут, а то је унапређење њиховог знања о саобраћају. Кроз реализацију пројекта засигурно је ниво саобраћајног васпитања и образовања деце подигнут на завидан ниво.

Наша екипа из ПУ „Полетарац“ Мерошина је освојила 30 поена, што је у првом полуфиналу било треће место, а у коначном пласману пето. Подршку нашој екипи коју су чинила деца из припремних предшколских група „Пчелица“ и „Твити“ су пружила деца из васпитне групе „Полетарац“ Мерошина, директор установе Весна Ивковић, васпитачи: Марина Коцић, Славица Сибиновић, Мирјана Јовановић, помоћни радник - Марија Стевић и представници локалне самоуправе – Емилија Петковић (заменик председника општине Мерошина) и Виолета Пауновић (заменик председника СО Мерошина).

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије у сарадњи са локалним Саветима за безбедност саобраћаја у наредном периоду наставиће са реализацијом активности усмереним ка повећању безбедности деце у саобраћају, а ми као Установа ћемо се и даље континуирано залагати за још боље резултате.

Претражите вести

Александар Станисављевић

Председник општине Софтарт

email

Вртић Полетарац

place Нишка 2, 18252 Mерошина, Србија

local_phone +381 18/4892-044

email poletaracmerosina@gmail.com

local_printshop

access_time Понедељак - Петак 06:00 - 16:30

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check