sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ   „ПРЕДШКОЛСКА ОНЛАЈН ЗАЈЕДНИЦА УЧЕЊА– УЧИМО И МЕЊАМО ПРАКСУ“

ПУ „Полетарац“ Мерошина учествује у пројекту „Предшколска онлајн заједница учења“ који реализује Центар за интерактивну педагогију (ЦИП) у сарадњи са УНИЦЕФ-ом и Министарством просвете, науке и технолошког развоја. Пројекат се реализује на два нивоа: 1. Унапређивање стручних компетенција запослених у предшколским установама путем хоризонталне размене у установи и између предшколских установа кроз организоване онлајн сусрете/вебинаре на теме:  - Подршка социјално-емоционалном учењу деце предшколског узраста;  - Дигитални алати у функцији професионалног развоја;  - Подршка добробити и резилијентности деце предшколског узраста;  - Васпитавање деце предшколског узраста пружањем подршке и успостављањем правила;  -  Подршка породицама са децом предшколског узраста из осетљивих група и  - Креирање стимулативних прилика за развој и учење деце узраста до три године. 2.  Подршка предшколским установама у домену сарадње са породицом. У активностима предвиђеним пројектом учествовале су се све јавне предшколске установе у Републици Србији. Након праћења видео обука на поменуте стручне теме уследили  су вебинари на којима су васпитачи/стручни сарадници/сарадници  из свих предшколских установа у Србији презентовали примере добре праксе. Презентери из ПУ „Полетарац“ Мерошина били су: Марина Коцић – васпитач са презентацијом на тему: „Сви заједно кроз чаробни свет књига - подршка добробити и резилијентности деце предшколског узраста“, Милена Јоцић-васпитач и Данијела Илић- васпитач са презентацијом на тему: „Наше боје могу бити и твоје“ и Милан Гавриловић – васпитач-приправник са презентацијом на тему: „Деца, медији и породица“. Примери добре праксе који су именовани  презентовали наишли су на похвале и позитивне коментаре , како запослених из других предшколских установа, тако и запослених радника наше установе. Подршка породицима у остваривању њене васпитне функције и психосоцијална подршка породицама које се суочавају са животним изазовима, укључујући и пандемију корона вируса КОВИД-19 су значајан аспект рада предшколске установе. Подршка је потребна свим породицама; и оним чија деца бораве у вртићу и оним чија деца из било ког разлога не бораве или нису уписана у вртић. У оквиру пројекта Установа је промовисала и дистрибуирала три брошуре за родитеље  путем онлине канала комуникације  које јје израдио Центар за интерактивну педагогију. Брошуре за родитеље садрже кратке и једноставне информације о добробити деце, социо-емоционалном учењу деце, принципима позитивног родитељства, идеје за родитеље и предлоге заједничких активности са децом. Линкови ка брошурама доступни су у наставку текста.

by

Обележавање Дана планете Земље

Дан планете Земље обележава се 22. априла широм света са нагласком на значај очувања природе и заштите животне средине. Имајући у виду да се еколошка свест формира још од малих ногу у оквиру Еколошког програма који реализује ПУ „Полетарац“ Мерошина васпитачи свих васпитних група су разноврсним пригодним активностима са децом обележиле овај дан истичући да је планета Земља дивна и да је треба чувати. Васпитачи су са децом читањем, гледањем едукативних садржаја, подсећањем на еколошки бон-тон, истицањем значаја рециклаже, чишћењем дворишта вртића, садњом цвећа, боравком у природи и бројним ликовним радовима указали на значај очувања наше планете.

by

Обележавање Светског дана аутизма

У складу са Годишњим планом рада установе и календаром обележавања значајних датума, све васпитне групе ПУ „Полетарац“ Мерошина су 02.04.2021. год. обележиле Светски дан аутизма. Деци са аутизмом требе омогућити све услове које имају и друга деца, без издвајања и дискриминације, како би се она понашала природно у свом окружењу. С обзиром да је плава боја знак подршке особама са аутизмом деца и васпитачи су тог дана организовли различите ликовне, спортске, едукативне игре и активности. Део атмосфере можете видети на приложеним фотографијама.

by

Обележавање Дана жена

Међународни дан жена 8.март обележен је пригодним програмом- дечијм приредбама и креативним радионицама ( израда честитки и поклона за мајке). Активности су реализоване на нивоу сваке васпитне групе у складу са важећим епидемиолошким мерама зашита од вируса KOVID-19. Дечије приредбе су снимане и путем вибер група родитеља деце и васпитача прослеђене родитељима.

by

Обележавање Дана Светог Саве

Дан Светог Саве обележен је пригодним активностима на нивоу сваке васпитне групе  и то: певањем химне, сечењем славског колача, кратким приредбама, драматизацијом прича на тему живота и дела Светог Саве и др. Због епидемиолошких мера заштите од вируса COVID-19 приредбе су снимљене и путем вибер група родитеља, васпитача и деце прослеђене су родитељима свих васпитних група.

by

ОБАВЕШТЕЊЕ

У складу са дописом МПНТР-а и Владе Републике Србије у вези изказивања интересовања за вакцинисањем против ЦОВИД-19 овим путем обавеставамо све запослене у насој установи који су заинтересовани за имунизацију против ЦОВИД-19 да се могу пријавити за вакцинисање попуњавањем упитника на порталу Е-управа www.еуправа.гов.рс/услуге/6224 најкасније до недеље 17.јануара 2021.год. ради реализације Плана вакцинације надлезног органа. Они који су се вец пријавили на порталу Еуправе није потребно да понављају пријаву.

Претражите вести

Александар Станисављевић

Председник општине Софтарт

email

Вртић Полетарац

place Нишка 2, 18252 Mерошина, Србија

local_phone +381 18/4892-044

email poletaracmerosina@gmail.com

local_printshop

access_time Понедељак - Петак 06:00 - 16:30

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check