sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Обележавање Нове 2022. године

Обележавање Нове године реализовано је пригодним активностима на нивоу сваке васпитне групе, и то: радионицама са децом (израда новогодишњих украса, честитки, уређивање радне собе, кићење јелки...), новогодишњом представом за децу у организацији Народне библиотеке Мерошина, новогодишњим приредбама и прослава уз присуство и сликање са Деда Мразом. У сарадњи са локалном самоуправом сва деца која похађају ПУ „Полетарац“ Мерошина су добила бесплатне новогодишње пакетиће. У складу са важећим епидемиолошким мерама заштите од вируса КОВИД-19 родитељи деце нису присуствовали дечјим приредбама, већ су путем вибер група васпитача, родитеља и деце добили прослеђене снимке и фотографије деце и реализованих новогодишњих активности у вртићу.

by

Обележавање „Вукове недеље“

Традиционално, сваке прве недеље у новембру , деца и васпитачи у част рођења Вука Стефановића Караџића посвећују упознавању његовог лика и дела. „Вукова недеља“ обележена је едукативним активностима и креативним радионицама са децом на нивоу свих васпитних група, и то: формирање кутка старине, ношење народне ношње, упознавање са употребним предметима и традиционалним начином живота из тог периода, играње традиционалних игара, израда играчака, ликовним активностима, упознавање  азбуке, моделовање слова и др. Део радне атмосфере илуструју приложене фотографије.

by

Обележавање Међународног дана здраве хране

Традиционално, сваке године, ПУ „Полетарац“ Мерошина  у свим васпитним групама обележава Дан здраве хране – 16. октобар. Тог дана деца са васпитачима и родитељима организују креативне радионице (израда фигура од воћа и поврћа). Жеља васпитног особља је да  оваквим активностима скрену пажњу јавности и родитеља/старатеља на право деце да се здраво хране  и истакну предност и значај коришћења воћа и поврћа у исхрани. Један део креативних радионица реализован је са децом и васпитачима у вртићима, док су васпитачи појединих васпитних група организовали онлине радионице са децом и родитељима, а продукте рада послали у виду фотографија и доношењем готових креативних радова у вртић.

by

Обележавање „Дечије недеље 2021“

„Дете је дете, да га волите и разумете“ 04.-08.10.2021.год.

by

Полагање камена темељца на изградњи нове зграде вртића у Мерошини

Дана 28.09.2021.год. у званичној посети општини Мерошина и ПУ „Полетарац“ Мерошина био је први потпредседник Владе РС и министар просвете, науке и технолошког развоја г.Бранко Ружић , као и представници МПНТР-а у  оквиру пројекта „Предшколско инклузивно васпитање и образовање“.

by

„Лепо нам је у вртићу било“

У складу са календаром васпитно-образовног рада за радну 2020/2021.годину све п/п групе су 22.06.2021.године свечаним приредбама обележиле завршетак припремног предшколског програма уз жељу за срећан полазак у 1. разред, даље школовање и живот. Приредбама на нивоу сваке п/п/групе , уз поштовање свих епидемиолошких мера деца су кроз приказ рецитаторских, музичких и плесник активности показала стечена знања у вртићу. Прелазак у основну школу је велики степеник у одрастању. Хвала деци и родитељима на дивној сарадњи током целе радне године. Нека је свима са срећом!

Претражите вести

Александар Станисављевић

Председник општине Софтарт

email

Вртић Полетарац

place Нишка 2, 18252 Mерошина, Србија

local_phone +381 18/4892-044

email poletaracmerosina@gmail.com

local_printshop

access_time Понедељак - Петак 06:00 - 16:30

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check