sort proizvodi

OBAVEŠTENJA

by

УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ   „ПРЕДШКОЛСКА ОНЛАЈН ЗАЈЕДНИЦА УЧЕЊА– УЧИМО И МЕЊАМО ПРАКСУ“

ПУ „Полетарац“ Мерошина учествује у пројекту „Предшколска онлајн заједница учења“ који реализује Центар за интерактивну педагогију (ЦИП) у сарадњи са УНИЦЕФ-ом и Министарством просвете, науке и технолошког развоја. Пројекат се реализује на два нивоа: 1. Унапређивање стручних компетенција запослених у предшколским установама путем хоризонталне размене у установи и између предшколских установа кроз организоване онлајн сусрете/вебинаре на теме:  - Подршка социјално-емоционалном учењу деце предшколског узраста;  - Дигитални алати у функцији професионалног развоја;  - Подршка добробити и резилијентности деце предшколског узраста;  - Васпитавање деце предшколског узраста пружањем подршке и успостављањем правила;  -  Подршка породицама са децом предшколског узраста из осетљивих група и  - Креирање стимулативних прилика за развој и учење деце узраста до три године. 2.  Подршка предшколским установама у домену сарадње са породицом. У активностима предвиђеним пројектом учествовале су се све јавне предшколске установе у Републици Србији. Након праћења видео обука на поменуте стручне теме уследили  су вебинари на којима су васпитачи/стручни сарадници/сарадници  из свих предшколских установа у Србији презентовали примере добре праксе. Презентери из ПУ „Полетарац“ Мерошина били су: Марина Коцић – васпитач са презентацијом на тему: „Сви заједно кроз чаробни свет књига - подршка добробити и резилијентности деце предшколског узраста“, Милена Јоцић-васпитач и Данијела Илић- васпитач са презентацијом на тему: „Наше боје могу бити и твоје“ и Милан Гавриловић – васпитач-приправник са презентацијом на тему: „Деца, медији и породица“. Примери добре праксе који су именовани  презентовали наишли су на похвале и позитивне коментаре , како запослених из других предшколских установа, тако и запослених радника наше установе. Подршка породицима у остваривању њене васпитне функције и психосоцијална подршка породицама које се суочавају са животним изазовима, укључујући и пандемију корона вируса КОВИД-19 су значајан аспект рада предшколске установе. Подршка је потребна свим породицама; и оним чија деца бораве у вртићу и оним чија деца из било ког разлога не бораве или нису уписана у вртић. У оквиру пројекта Установа је промовисала и дистрибуирала три брошуре за родитеље  путем онлине канала комуникације  које јје израдио Центар за интерактивну педагогију. Брошуре за родитеље садрже кратке и једноставне информације о добробити деце, социо-емоционалном учењу деце, принципима позитивног родитељства, идеје за родитеље и предлоге заједничких активности са децом. Линкови ка брошурама доступни су у наставку текста.

by

ОБАВЕШТЕЊЕ

У складу са дописом МПНТР-а и Владе Републике Србије у вези изказивања интересовања за вакцинисањем против ЦОВИД-19 овим путем обавеставамо све запослене у насој установи који су заинтересовани за имунизацију против ЦОВИД-19 да се могу пријавити за вакцинисање попуњавањем упитника на порталу Е-управа www.еуправа.гов.рс/услуге/6224 најкасније до недеље 17.јануара 2021.год. ради реализације Плана вакцинације надлезног органа. Они који су се вец пријавили на порталу Еуправе није потребно да понављају пријаву.

by

ЈАВНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ - ПЛАН ЗА УПРАВЉАЊЕ ЖИВОТНОМ СРЕДИНОМ И ДРУШТВОМ за пројекат ”ИЗГРАДЊЕ НОВОГ ОБЈЕКТА У МЕРОШИНИ”

Сагласно Оперативној процедури Светске банке (ОП 4.01) и Оперативној процедури Светске банке (ОП 4.12) Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србијеи Општина Мерошина позивају на: ЈАВНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ - јавност, органе, организације и појединце заинтересоване за ПЛАН ЗА УПРАВЉАЊЕ ЖИВОТНОМ СРЕДИНОМ И ДРУШТВОМ за пројекат ”ИЗГРАДЊЕ НОВОГ ОБЈЕКТА У МЕРОШИНИ”

by

Акција уређења дворишта вртића

У оквиру реализације Развојног плана, а на основу активности испланираних у складу са Стандардима квалитета рада установе, у нашем вртићу ће се спровести акција уређења физичке средине, која ће тиме постати подстицајно место за учење и развој деце. Стога позивамо родитеље да се у наредном периоду придруже овој акцији и заједно са децом и запосленима допринесу обогаћивању и уређењу пространог дворишта које поседујемо, почев од 07.07.2020.год. у 9 часова. Понесите осмех и добро расположење, а акција ће се спровести уз придржавање препоручених мера превенције за спречавање ширења Корона вируса (маска и рукавице су обавезни).

Александар Станисављевић

Председник општине Софтарт

email

Вртић Полетарац

place Нишка 2, 18252 Mерошина, Србија

local_phone +381 18/4892-044

email poletaracmerosina@gmail.com

local_printshop

access_time Понедељак - Петак 06:00 - 16:30

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check