sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Обележавање Светског дана аутизма

У складу са Годишњим планом рада установе и календаром обележавања значајних датума, све васпитне групе ПУ „Полетарац“ Мерошина су 02.04.2021. год. обележиле Светски дан аутизма. Деци са аутизмом требе омогућити све услове које имају и друга деца, без издвајања и дискриминације, како би се она понашала природно у свом окружењу. С обзиром да је плава боја знак подршке особама са аутизмом деца и васпитачи су тог дана организовли различите ликовне, спортске, едукативне игре и активности. Део атмосфере можете видети на приложеним фотографијама.

by

Обележавање Дана Светог Саве

Дан Светог Саве обележен је пригодним активностима на нивоу сваке васпитне групе  и то: певањем химне, сечењем славског колача, кратким приредбама, драматизацијом прича на тему живота и дела Светог Саве и др. Због епидемиолошких мера заштите од вируса COVID-19 приредбе су снимљене и путем вибер група родитеља, васпитача и деце прослеђене су родитељима свих васпитних група.

by

Обележавање Дана жена

Међународни дан жена 8.март обележен је пригодним програмом- дечијм приредбама и креативним радионицама ( израда честитки и поклона за мајке). Активности су реализоване на нивоу сваке васпитне групе у складу са важећим епидемиолошким мерама зашита од вируса KOVID-19. Дечије приредбе су снимане и путем вибер група родитеља деце и васпитача прослеђене родитељима.

by

ОБАВЕШТЕЊЕ

У складу са дописом МПНТР-а и Владе Републике Србије у вези изказивања интересовања за вакцинисањем против ЦОВИД-19 овим путем обавеставамо све запослене у насој установи који су заинтересовани за имунизацију против ЦОВИД-19 да се могу пријавити за вакцинисање попуњавањем упитника на порталу Е-управа www.еуправа.гов.рс/услуге/6224 најкасније до недеље 17.јануара 2021.год. ради реализације Плана вакцинације надлезног органа. Они који су се вец пријавили на порталу Еуправе није потребно да понављају пријаву.

by

Обележавање Нове 2020/21.године

У складу са измењеним календаром в-о рада за радну 2020/21.год. због епидемије корона вируса прво полугодиште за децу која похађају припремни предшколски програм и мешовите васпитне групе на полудневном боравку завршено је 18.12.2020.год. Meшовите васпитне групе у Мерошини раде свакодневно.У складу са важећим одлукама Кризног штаба РС, а након одржаних седница Савета родитеља ПУ „Полетарац“ Мерошина и Васпитно-образовног већа одлучено је да се новогодишње дечје приредбе одрже без учешћа Деда Мраза и присуства родитеља. Обележавање Нове године реализовано је пригодним активностима на нивоу сваке васпитне групе, и то: радионицама са децом (израда новогодишњих украса, честитки, уређивање радне собе, кићење јелки...), кратким новогодишњим приредбама које су снимане и путем вибер група васпитача, деце и родитеља прослеђене родитељима и пригодним поклонима за децу.

by

Обележавање „Дечије недеље“ – 05.10. – 09.10.2020.

Овогодишња „Дечија недеља“ обележена  је под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“ уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мера. Током трајања „Дечије недеље“ сва деца ПУ „Полетарац“ Мерошина сликала су на тему „Подељена срећа два пута је већа“ и изложила их у прсторијама вртића у којима бораве и учествовала у хуманитарној акцији „Деца деци“. Дечија недеља званично је отворена у понедељак 5.10.2020.год. на платоу испред Народне библиотеке у Мерошини којој су присуствовала деца из п/п/г „Полетарац“ и мешовита в/г „Пачићи“ . Посета представника Полицијске станице и демонтативне вежбе на тему „Безбедност деце  у саобраћају“ реализоване су у Југбогдановцу,Балајнцу и Доњој Расовачи. Посете дечјег писца реализоване су у објектима вртића у Азбресници, Крајковцу, Облачини, Баличевцу и Доњој Расовачи. „Дан отворених врата“ – пријем деце из п/п/г „Пчелица“ и п/п/г „Бубамара“ у згради општине Мерошина од стране представника општине Мерошина и посета дечјем одељењу Народне библиотеке у Мерошини реализована је07.10.2020. Деца свих васпитних група добила су пригодне поклоне од стране предтавника општине Мерошина. У петак 09.10. организован је маскенбал на нивоу свих објеката вртића (пригодна шетња и кореографија уз познате дечје песме) уз промовисање дечјих права и вредности у локалној заједници.

by

Обележавање Међународног дана Здраве хране

У складу са Годишњим планом рада установе ПУ „Полетарац“ Мерошина је у мешовитим и припремним предшколским групама обележила Дан здраве хране – 16. октобар креативним радионицама са децом (израда фигура од воћа и поврћа). Основни циљ је био да се скрене пажња одраслих и деце на важност правилне исхране као предуслов за очување и унапређење здравља.

Претражите вести

Александар Станисављевић

Председник општине Софтарт

email

Вртић Полетарац

place Нишка 2, 18252 Mерошина, Србија

local_phone +381 18/4892-044

email poletaracmerosina@gmail.com

local_printshop

access_time Понедељак - Петак 06:00 - 16:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %