sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Заједно и безбедно

Пројекат "Заједно и безбедно кроз детињство"

by

Хоризонтална размена у ПУ

Хоризонтална размена у ПУ "Лане" Алексинац.

by

Уређење спољашњег простора

Уређење спољашњег простора и изградња прилазне рампе у нашем објекту у Азбресници.

by

Пажљивкова смотра

Дана 14.09.2024. године одржано је такмичење у познавању знања о саобраћају. Учествовала су деца припремних предшколских група ПУ „Полетарац“ Мерошина. Сви учесници су добили захвалнице за учешће на такмичењу.

by

У склопу пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у радној 2023/24.год. у месту Азбресница (општина Мерошина) одржавале су се радионице за децу узраста 3-5,5 година, која не похађају вртић. Наиме, Азбресница је једно од 7 насељенеих места у општини Мерошина, у којима се спроводи програм Грантова Министарства просвете, са циљем обезбеђивања локалних услуга за децу и родитеље из осетљивих друштвених група. С обзиром на велику заинтересованост и задовољство родитеља и деце овим програмом, као и велики број деце предшколског узраста којој због удаљености није доступан вртић, покренута је иницијатива за проширење Мреже предшколске установе (ПУ) „Полетарац“ Мерошина, отварањем још једне васпитне групе у Азбресници. Локална самоуправа као оснивач ПУ усвојила је ову иницијативу Одлуком Скупштине општине Мерошина, чиме је породицама са децом предшколског узраста олакшана доступност предшколског васпитања и образовања, и истовремено обезбеђена одрживост пројектних резултата Министарства просвете. Дана 15.11.2023.год. званично је почела са радом нова васпитна група „Сунце“ у Азбресници за децу узраста 3-5,5 год. на полудневном боравку. Тиме је ПУ „Полетарац“ Мерошина добила још једну васпитну групу којом се повећава обухват деце овог узраста и обезбеђује доступност предшколског васпитања и образовања за децу из удаљених насеља. Отварању су присуствовали председник привременог органа општине Мерошина – Саша Јовановић, његов заменик Оливер Илић и члан привременог органа општине Мерошина, Виолета Пауновић. Том приликом званичници су запосленима ПУ „Полетарац“ пожелели пуно успеха у раду, а деци пуно игре, забаве, дружења и учења.

by

Обележавање Дечије недеље „Велико срце деце Србије“

Обележавање Дечије недеље започело је у понедељак 02.10. свечаним отварањем у сали Народне библиотеке Мерошина обраћањем од стране председника општине Мерошина Саше Јовановића и перформансом дечјих песника у коме су учествовала деца из више васпитних група ПУ „Полетарац“ Мерошина“. Током трајања Дечије недеље деца су се дружила са дечјим песницима заједно са децом нижих разреда ОШ „Јастребачки партизани“. Организован је пријем деце из више васпитних група код председника општине, уз посету скупштинској сали, Полицијској станици, ,Црвеном Крсту и Народној библиотеци у Мерошини (Дан отворених врата). Такође, саобраћајни полицајци у сарадњи са Црвеним крстом посетили су децу у истуреним одељењима установе и демонстрирали правила понашања у саобраћају. Деца и васпитачи свих васпитних група учествовали су на конкурсу „Слагалица пријатељства“ и заједничке радове објављивали на друштвеним мрежама. У петак обележавање Дечије недеље се традиционално завршило маскенбалом све деце ПУ “Полетарац“ Мерошина која су свечаним дефилеом од школе „Јастребачки партизани“ до платоа Народне библиотеке Мерошина, уз игру, песму и дечју представу указала на значај дечјих права које треба поштовати сваког дана.

Претражите вести

Александар Станисављевић

Председник општине Софтарт

email

Вртић Полетарац

place Нишка 2, 18252 Mерошина, Србија

local_phone +381 18/4892-044

email poletaracmerosina@gmail.com

local_printshop

access_time Понедељак - Петак 06:00 - 16:30

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check