sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Крос РТС-а

Крос РТС-а 2023. Дана 22.09.2023. године одржан је Крос РТС-а „Кроз Србију“. Старт је дала министарка Славица Ђукић Дејановић, из РТС-а и Радио Београда 1 у 10.05 сати. Наши предшколци су трчали у школским двориштима, локалним теренима, где су их бодрили млађи другари из предшколске установе, као и старији школарци. Од укупно 102 предшколаца, трчало је њих 84. Најбржи учесници су добили дипломе за прво, друго и теће место, а поука коју смо тог дана научили јесте да „Није важно победити, већ је важно учествовати“.

by

Једнодневни излет до Крушевца и Врњачке Бање

Дана 09.06.2023. наш вртић је са свим својим групама у години пред полазак у школу, као и мешовитим, отишао на једнодневни излет до Крушевца и Врњачке Бање. Укупно је било 148 путника, од којих је 129 деце и 19 запослених. Путовање је протекло без икаквих проблема, а сваки аутобус имао је свог водича који је наше полетарце упознао са градовима које смо посетили. Прва станица била нам је Крушевац, где смо посетили „Шаренград“, забавни парк пун дионосауруса са великим игралиштем. Овде смо ископавали остатке диносауруса у песку, покушавали да прочитамо имена и карактеристике сваког диносауруса, возили се зип лајном. Након тога, упутили смо се до зоолошког врта у Врњцима, где смо видели тропске врсте животиња, као и домаће, пуно птица.. Научили смо како живе, чиме се хране, како се зову. После ове посете, имали смо ручак у Врњачкој Бањи и шетњу прелепим парковима, где смо посетили Јапански врт. На повратку кући било је пуно песме, смеха и игре због којих ћемо овај излет дуго памтити.

by

Учествовање ПУ „Полетарац“ Мерошина на манифестацији „Дани вишње“ 2023

Манифестација „Дани вишње“, која је ове године одржана 27. и 28. маја, има за циљ промоцију чувене Облачинске вишње под именом „Облачинка“, као и туристичких и пољопривредних ресурса саме општине Мерошина. У организацији Туристичке организације општине Мерошина и Народне библиотеке Мерошина организован је богат програм који је укључивао смотру фолклора, показну вежбу Црвеног Крста Мерошина, бројне концерте, изложбе ручних радова и наравно, забаву за најмлађе. Наши полетарци и њихове васпитачице из васпитних група „Бамби“-Мирјана Самарџић, „Лептирићи“-Милена Јоцић, „Колибри“–Сашка Радовановић„ Пачићи“-Јелена Миленковић, ,„Полетарац“-Мирјана Јовановић, „Пчелица“-Марина Коцић и „Твити“–Славица Сибиновић, у сарадњи са Спортским савезом Мерошина, надметали су се у спортским играма на Облачинском језеру, након којих је одржана креативна радионица и позоришна представа за децу.

by

Обележавање Дана Установе

Дана 24.05.2023. године ПУ „Полетарац“ Мерошина је обележила 42 године свог рада и постојања. На фудбалском терену „ФК Рад“ у сарадњи са Народном библиотеком Мерошина и Спортским савезом Мерошина, деца свих васпитних група учествовалa су у спортским играма које су обухватале трчање између препрека, котрљање на струњачама, провлачење кроз обручеве, прескакање препрека и скакање у џаковима. Склоп игара делио се у два блока: у првом спортском блоку учествовало је 7 мешовитих група после којих су своје спортске вештине демонстрирали старији другари из 10 припремних предшколских група. Директорка Весна Ивковић отворила је манифестацију говором у коме се захвалила деци, родитељима, свим запосленима као и представницима локалне заједнице на досадашњој дугогодишњој сарадњи и њиховом учешћу у примени нових Основа програма „Године узлета“. Након тога уследила је додела захвалнице Саши Јовановићу- председнику Општине, Милошу Милошевићу-директору Народне библиотеке и Владици Миладиновићу-директору Спортског савеза. Сви учесници из мешовитих група и група у години пред полазак у школу добили су медаље и захвалнице за постигнут успех на играма.

by

Учешће ПУ “Полетарац” Мерошина на “Пажљивковој смотри” 2023 -регионално такмичење-

У организацији Агенције за безбедност саобраћаја и Савета за безбедност саобраћаја града Ниша у априлу 2023. године традиционално је одржано општинско такмичење “Пажљивкова смотра”. Пројекат је осмишљен као вид образовно-забавног карактера чија маскота чувени “Пажљивко“ преноси своје знање о саобраћају кроз бојанку, књигу и квизове намењеним деци узраста од 5 до 8 година. Дана 16.5.2023. у сали ОШ “Мирослав Антић” у Нишу по шест екипа из предшколских установа и првог и другог разреда основних школа, окупили су се ради одржавања регионалног такмичења за даљи пласман на републички ниво. Предшколске установе нишавског округа које су своја знања одмерила са нашом установом су деца из Бaбушнице, Димитровграда, Бела Паланке, Дољевца и Ниша. Наша група предшколаца, коју је чинило четворо деце из васпитних група “Твити”, “Пчелица” и “Дуга”(Припремне предшколске групе) заузела је треће место. Честитамо на постигнутим резултатима!

by

Пажљивкова смотрa 2023

“Пажљивкова смотра” је смотра деце предшколског узраста, ученика првог и другог разреда основних школа, на тему безбедности саобраћаја. Основни циљ реализације смотре је развој и унапређење саобраћајног образовања и васпитања деце, а посебно унапређење знања и ставова о безбедном учешћу деце у саобраћају. Предшколци из ПУ „Полетарац“ Мерошина и ученици првог и дугог разреда одељења Основне школе „Јастребачки партизани“, такмичили су се у квизу познавања саобраћајних правила „Пажљивкова смотра“ у организацији Агенције за бежбедност саобраћаја и Савета за безбедност саобраћаја општине Мерошина. На предшколском узрасту (година пред полазак у школу) најуспешнија је била екипа „Зелени“ из Азбреснице, Кованлука и Крајковца, друга је била екипа „Црвени“ из Мерошине и Баличевца, док су трећепласирани били „Жути“ из Батушинца, Балајнца и Девче. Победници су освојили и вредне награде, медаље и захвалнице, које је обезбедио Савет за безбедност саобраћаја општине Мерошина. Најуспешније екипе у све три категорије пласирале су се на регионално такмичење, где ће одмерити снаге у познавању правила у саобраћају са вршњацима из других општина и градова.

Претражите вести

Александар Станисављевић

Председник општине Софтарт

email

Вртић Полетарац

place Нишка 2, 18252 Mерошина, Србија

local_phone +381 18/4892-044

email poletaracmerosina@gmail.com

local_printshop

access_time Понедељак - Петак 06:00 - 16:30

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check