sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Обележавање

Свечано отварање „Дечије недеље“ 2022.год. одржано је у холу Народне библиотеке Мерошина уз присуство васпитача и деце васпитних група „Пачићи“, „Полетарац“ и „Пепељуга“ из Мерошине. Дечију недељу је свечано отворио председник општине Мерошина - Саша Јовановић. Деца су уз изложбу ликовних радова на тему „Шта детету треба да расте до неба“, упознавање са садржајима које нуди Народна библиотека ,креативну радионицу , игру и песму започели дружење и отварање Дечије недеље. Деца из васпитних група „Пчелица“, „Твити“ и „Дуга“ са децом нижих разреда основне школе „Јастребачки партизани“ дружили су се са дечјом песникињом Виолетом Јовић, док су деца из васпитних група „Лептирићи“, „Колибри“, „Ципелићи“, „Невен“, „Ђурђевак“, „Вилинград“ и Лане“ имали организовано дружење са песником Ценић Властимиром  и децом нижих разреда основне школе. Васпитне групе „Бамби“ и „Бубамара“ посетили су Црвени Крст у Мерошини и Народну библиотеку уз пригодно дружење са запосленима у овим установама, послужење, посету библиотеци и пројекцији дечјих филмова. Деца из васпитне групе „Цицибан“ посетили су председника општине - „Дан отворених врата“, Црвени Крст, СУП у Мерошини, као и Народну библиотеку. Посетила нас је и глумица Нада Блам која је у за децу у централном објекту у Мерошини извела интерактивни програм са децом и малу школу глуме. За децу из васпитних група „Звончићи“, „Бубамара“ и „Бамби“ запослени Црвеног Крста и полицијске станице Мерошина организовали су дружење у виду демонстрације правила у саобраћају и пригодно послужење за децу. У петак 07.10. одржан је маскембал за децу свих васпитних група ПУ „Полетарац“ Мерошина. Након дефилеа на платоу испред Народне библиотеке уз песму и игру малишана одржан је музички интерактивни програм. Сваке године Дечија недеља се организује у атмосфери пуног поштовања дечијих права и то је прилика да се подсетимо да су деца важна, компетентна и богата потенцијалима. Да би деца живела у подстицајном и сигурном окружењу у коме могу да остваре максимум својих потенцијала потребно је да сви друштвени актери  раде заједно на подршци породици и родитељству. „Нека сваки дан буде дан поштовања дечијих права“.

by

Отварање васпитне групе „Лептирићи“ у Баличевцу

У сарадњи са локалном самоуправом, а преко пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ МПНТР-а у радној 2021/22.год. у објекту вртића у Баличевцу одржавале су се радионице за децу узраста 3-5,5 год. која не похађају установу. С обзиром на велику заинтересованост и задовољство родитеља и деце, као и  велики број деце покренута је иницијатива за проширењем Мреже предшколске установе ПУ „Полетарац“ Мерошина и отварањем још једне васпитне групе у Баличевцу на полудневном боравку. Локална самоуправа ,као оснивач, је потврдила ову иницијативу Одлуком на Скупштини општине Мерошина чиме су се стекли услови за почетак рада нове васпитне групе. Дана 06.07.2022.год. званично је почела са радом нова васпитна група „Лептирићи“ у Баличевцу за децу узраста 3-5,5 год. на полудневном боравку. Тиме је ПУ „Полетарац“ Мерошина добила још једну васпитну групу којом повећава обухват деце овог узраста са територије овог дела општине. Радионице са децом је одржавала васпитач – Милена Јоцић , која наставља в-о рад са децом у новоотвореној групи у Баличевцу. Отварању су присуствовали председник општине  Мерошина – Саша Јовановић, заменик председника - Емилија Петковић, Оливер Илић – председник Скупштине општине Мерошина , Виолета Пауновић -заменик председника Скупштине општине Мерошина, директор ОШ „Јастребачки партизани“ - Бобан Раденковић, као и Нена Маринковић просветни саветник ШУ Ниш. Том приликом званичници су запосленима ПУ „Полетарац“ пожелели пуно успеха у раду, а деци пуно игре, забаве , дружења и учења.

by

Срећан полазак у школу!

Дана 24.06.2022.год. у складу са календаром васпитно-образовног рада за радну 2021/22.год. деца и васпитачи свих припремних предшколских група ПУ „Полетарац“ Мерошина су свечаним приредбама, музичким играма и закуском обележили завршетак припремног предшколског програма. Драга наша децо, желимо вам да се и даље играте, смејете, маштате, дружите, учите, будете добри ученици, а још бољи људи. Нека вам осмех увек краси лица и да вам дневник буде пун петица. Хвала на дивним успоменама и срећно у наставку школовања !

by

УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАНА РЕПУБЛИЧКА ПАЖЉИВКОВА СМОТРА

Пројекат „Пажљивкова смотра“ који је организовала Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије је успешно завршен. Две четворочлане екипе предшколског узраста које су освојиле прво место на Регионалним Пажљивковим смотрама, такмичиле су се за победу на првој републичкој Пажљивковој смотри о безбедности деце у саобраћају, одржаној у Врњачкој бањи. у Конгресном центру хотела „Зептер“. У овој годишњој школској 2021/22.год. у пројекту Пажљивкова смотра учешће је узело преко 35.000 деце из 40 локалних самоуправа, а своје знање су могли показати кроз реализацију предшколске, општинске, регионалне и републичке смотре. Кроз реализацију сваке од фаза пројекта, деца су показивала завидна знања у познавању правила за безбедно учешће деце у саобраћају. Деци су на програму били различити типови игара прилагођени њиховом узрасту, а уз асистенцију деци добро познатог Пажљивка, екипе су давале одговор на питања, показавши деци да је циљ овог такмичења постигнут, а то је унапређење њиховог знања о саобраћају. Кроз реализацију пројекта засигурно је ниво саобраћајног васпитања и образовања деце подигнут на завидан ниво. Наша екипа из ПУ „Полетарац“ Мерошина је освојила 30 поена, што је у првом полуфиналу било треће место, а у коначном пласману пето. Подршку нашој екипи коју су чинила деца из припремних предшколских група „Пчелица“ и „Твити“ су пружила деца из васпитне групе „Полетарац“ Мерошина, директор установе Весна Ивковић, васпитачи: Марина Коцић, Славица Сибиновић, Мирјана Јовановић, помоћни радник - Марија Стевић и представници локалне самоуправе – Емилија Петковић (заменик председника општине Мерошина) и Виолета Пауновић (заменик председника СО Мерошина). Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије у сарадњи са локалним Саветима за безбедност саобраћаја у наредном периоду наставиће са реализацијом активности усмереним ка повећању безбедности деце у саобраћају, а ми као Установа ћемо се и даље континуирано залагати за још боље резултате.

by

Обележавање Дана Установе

У сарадњи са локалном самоуправом и Народном библиотеком Мерошина, ПУ„Полетарац“ Мерошина је 24. маја.2022.год.  обележио „Дан Устане“ и 41.годину свог постојања и рада. На фудбалском терену „ФК Рад“ Мерошина све васпитне групе заједно са васпитачима су игром и плесом прославиле дан Установе. Директор,Весна Ивковић ,искористила је прилику и промовисала Нове Основе програма предшколског васпитања и образовања симболично назване“Године узлета“ које настају кроз заједничко учешће родитеља и шире локалне заједнице, у простору који је инспиративан и провокативан за дете, да се игра, истражује, да промишља и сарађује са другима и упознаје свет око себе. Позвала је све да растемо заједно и помогнемо деци да од малих ногу постану велики  људи.

by

Обележавање Светског дана особа са аутизмом

Светски дан особа са аутизмом се обележава 2.априла с циљем инклузије аутистичних особа и прихватања различитости. Уз подсећање да аутизам није ментална болест, већ стање које се испољава кроз другачији однос и понашање према спољашњем свету, прихватањем и неговањем разлика указујемо да је важно децу учити да је бити другачији сасвим у реду. “Бојењем у плаво“ деца и васпитачи васпитних група „Бубамара“ Батушинац, „Твити“ Крајковац, „Ципелићи“ Девча, „Цицибан“ Балајнац и „Лане“ Доња Расовача подсетили су нас да смо сви заједно у различитости једнаки и поштовани!

Претражите вести

Александар Станисављевић

Председник општине Софтарт

email

Вртић Полетарац

place Нишка 2, 18252 Mерошина, Србија

local_phone +381 18/4892-044

email poletaracmerosina@gmail.com

local_printshop

access_time Понедељак - Петак 06:00 - 16:30

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check