sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Обележавање „Дечије недеље 2021“

„Дете је дете, да га волите и разумете“ 04.-08.10.2021.год.

by

Полагање камена темељца на изградњи нове зграде вртића у Мерошини

Дана 28.09.2021.год. у званичној посети општини Мерошина и ПУ „Полетарац“ Мерошина био је први потпредседник Владе РС и министар просвете, науке и технолошког развоја г.Бранко Ружић , као и представници МПНТР-а у  оквиру пројекта „Предшколско инклузивно васпитање и образовање“.

by

„Лепо нам је у вртићу било“

У складу са календаром васпитно-образовног рада за радну 2020/2021.годину све п/п групе су 22.06.2021.године свечаним приредбама обележиле завршетак припремног предшколског програма уз жељу за срећан полазак у 1. разред, даље школовање и живот. Приредбама на нивоу сваке п/п/групе , уз поштовање свих епидемиолошких мера деца су кроз приказ рецитаторских, музичких и плесник активности показала стечена знања у вртићу. Прелазак у основну школу је велики степеник у одрастању. Хвала деци и родитељима на дивној сарадњи током целе радне године. Нека је свима са срећом!

by

Обележавање Дана Установе

Предшколска Установа „Полетарац“ Мерошина обележила је Дан Установе -24. маја и то 40 година од оснивања и почетка рада. Јубилеј је обележен на нивоу свих васпитних група и објеката у складу са важећим епидемиолошким мерама (без присуства родитеља). Васпитачи су са децом тог дана посетили излетишта у околним насељима, организовали спортске и музичке игре, представили ликовне радове и рецитације на тему рођендана вртића. Активности с децом уз презентацију о развоју установе од оснивања до данас прослеђене су родитељима кроз вибер групе.

by

УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ   „ПРЕДШКОЛСКА ОНЛАЈН ЗАЈЕДНИЦА УЧЕЊА– УЧИМО И МЕЊАМО ПРАКСУ“

ПУ „Полетарац“ Мерошина учествује у пројекту „Предшколска онлајн заједница учења“ који реализује Центар за интерактивну педагогију (ЦИП) у сарадњи са УНИЦЕФ-ом и Министарством просвете, науке и технолошког развоја. Пројекат се реализује на два нивоа: 1. Унапређивање стручних компетенција запослених у предшколским установама путем хоризонталне размене у установи и између предшколских установа кроз организоване онлајн сусрете/вебинаре на теме:  - Подршка социјално-емоционалном учењу деце предшколског узраста;  - Дигитални алати у функцији професионалног развоја;  - Подршка добробити и резилијентности деце предшколског узраста;  - Васпитавање деце предшколског узраста пружањем подршке и успостављањем правила;  -  Подршка породицама са децом предшколског узраста из осетљивих група и  - Креирање стимулативних прилика за развој и учење деце узраста до три године. 2.  Подршка предшколским установама у домену сарадње са породицом. У активностима предвиђеним пројектом учествовале су се све јавне предшколске установе у Републици Србији. Након праћења видео обука на поменуте стручне теме уследили  су вебинари на којима су васпитачи/стручни сарадници/сарадници  из свих предшколских установа у Србији презентовали примере добре праксе. Презентери из ПУ „Полетарац“ Мерошина били су: Марина Коцић – васпитач са презентацијом на тему: „Сви заједно кроз чаробни свет књига - подршка добробити и резилијентности деце предшколског узраста“, Милена Јоцић-васпитач и Данијела Илић- васпитач са презентацијом на тему: „Наше боје могу бити и твоје“ и Милан Гавриловић – васпитач-приправник са презентацијом на тему: „Деца, медији и породица“. Примери добре праксе који су именовани  презентовали наишли су на похвале и позитивне коментаре , како запослених из других предшколских установа, тако и запослених радника наше установе. Подршка породицима у остваривању њене васпитне функције и психосоцијална подршка породицама које се суочавају са животним изазовима, укључујући и пандемију корона вируса КОВИД-19 су значајан аспект рада предшколске установе. Подршка је потребна свим породицама; и оним чија деца бораве у вртићу и оним чија деца из било ког разлога не бораве или нису уписана у вртић. У оквиру пројекта Установа је промовисала и дистрибуирала три брошуре за родитеље  путем онлине канала комуникације  које јје израдио Центар за интерактивну педагогију. Брошуре за родитеље садрже кратке и једноставне информације о добробити деце, социо-емоционалном учењу деце, принципима позитивног родитељства, идеје за родитеље и предлоге заједничких активности са децом. Линкови ка брошурама доступни су у наставку текста.

by

Обележавање Дана планете Земље

Дан планете Земље обележава се 22. априла широм света са нагласком на значај очувања природе и заштите животне средине. Имајући у виду да се еколошка свест формира још од малих ногу у оквиру Еколошког програма који реализује ПУ „Полетарац“ Мерошина васпитачи свих васпитних група су разноврсним пригодним активностима са децом обележиле овај дан истичући да је планета Земља дивна и да је треба чувати. Васпитачи су са децом читањем, гледањем едукативних садржаја, подсећањем на еколошки бон-тон, истицањем значаја рециклаже, чишћењем дворишта вртића, садњом цвећа, боравком у природи и бројним ликовним радовима указали на значај очувања наше планете.

Претражите вести

Александар Станисављевић

Председник општине Софтарт

email

Вртић Полетарац

place Нишка 2, 18252 Mерошина, Србија

local_phone +381 18/4892-044

email poletaracmerosina@gmail.com

local_printshop

access_time Понедељак - Петак 06:00 - 16:30

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check