sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Наше „Пажљивкове совице“ из Мерошине победници регионалног такмичења „Пажљивкова смотра“

Екипа „Пажљивкове совице“ коју чине деца из припремних предшколских група „Пчелица“ Кованлук (Марина Коцић-васпитач) и „Твити“ Крајковац (Славица Сибиновић – васпитач) победници су регионалног такмичења познавања прописа о безбедности у саобраћају „Пажљивкова смотра“. Такмичење организује Агенција за безбедност Републике Србије у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја. Регионално такмичење је одржано дана 14.04.2022.год. у ОШ „Мика Антић“ у Нишу за категорије деце – припремни предшколски узраст, први и други разред основне школе. Такмичиле су се екипе предшколских установа из Ниша, Параћина и Мерошине. Наша екипа деце „Пажљивкових совица“ имала је подршку другарица и другова из својих васпитниг група, помоћног радника из тих васпитних група, васпитача Марине Коцић, директорке Весне Ивковић, представника локалне самоуправе – Емилије Петковић (заменик председника општине Мерошина) и Виолете Пауновић (заменик председника Скупштине општине Мерошина). Деца, родитељи, навијачи, васпитачи, запослени, учесници организације испред наше локалне самоуправе нису крили радост и задовољство освојеним првим местом. Друго место освојила је екипа из предшколске установе „Пчелица“ Ниш, док су трећепласирани били екипа деце предшколске установе „Бамби“, из Параћина. Победникча екипа из Мерошине наставиће учешће на републичком такмичењу у Београду у мају месецу. Наши васпитачи Марина Коцић и Славица Сибиновић у раду са децом у вртићима користиле су материјале са сајта Pažljivko.rs, квиз „Пажљивко“, књигу „Пажљивкова правила у саобраћају“, као и бојанку „Пажљивко“. Такође, користиле су саобраћајне игре, макете, тестове како би деци приближили сналажење у простору и децентрирање. Остварена је одлична сарадња са родитељима који су и код куће учили и проверавали стечена знања. Наводе да је мото „Пажљивкових совица“ – „Идемо да се играмо и дружимо, јер сви путеви почињу првим кораком“. Весна Ивковић - директор наше установе је најпре поносна на успех деце, васпитача и свих учесника. Наводи да овакве манифестације доприносе остваривању циљева из програма „Дечији сигурни кораци“ који се реализује у нашој установи, а који подразумева да деца усвајају знања о саобраћају кроз заједничке такмичарске игре, квизове знања, тестове знања, полигоне, усвајање знања и правила понашања у саобраћају, упознавање са занимањем саобраћајни полицајац, стварање сигурнијег и безбеднијег окружења за живот и развој предшколске деце кроз њихову едукацију и дружење са вршњацима и одраслима. Пуно среће и успеха желимо нашој екипи из Мерошине на републичког такмичењу у Београду !

by

„Лепота је у различитости“

Обележавање Светског дана особа са Дауновим синдромом – 21.март

by

„Пажљивкова смотра“

Представници локалне самоуправе у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије организовали су такмичење „Пажљивкова смотра“ на територији општине Мерошина. Деца припремних предшколских група ПУ „Полетарац“ Мерошина учествовала су заједно са ученицима првог и другог разреда ОШ „Јастребачки партизани“ Мерошина у такмичењу знања у саобараћају „Пажљивкова смотра“. Деца су имала прилике да са својим васпитачима разговарају о  правилима понашања у саобраћају, усвајају знања о саобраћајним знаковима, превозним средствима и занимању саобраћајни полицајац, а након тога је организовано такмичење – дана 11.02.2022.год. у објектима вртића. Том приликом представници локалне самоуправе обишли су децу у вртићима и школи и малишанима  уручили освежење у виду сокова и слаткиша у знак захвалности за труд  и ангажовање. Деца која су остварила најбољи резултат на тестовима знања из саобраћаја наставила су учешће на општинском такмичењу дана 23.03.2022.год. у ОШ „Јастребачки партизани“ у Мерошини. Такмичење је протекло у позитивном расположењу и спортском духу, а победници су добили медаље и пригодне поклоне. Прво место освојила је група из Облачине „Пажљивкове совице“ која наставља такмичење на регионалном нивоу, друго место освојила је група „Аутићи“ из Мерошине и Баличевца, док је бронзана медаља припала групи „Троуглићи“ из Балајнца и Батушинца. Честитке свим учесницима и организаторима! Срећно „Пажљивковим совицама“ у наставку такмичења !

by

Обележавање Нове 2022. године

Обележавање Нове године реализовано је пригодним активностима на нивоу сваке васпитне групе, и то: радионицама са децом (израда новогодишњих украса, честитки, уређивање радне собе, кићење јелки...), новогодишњом представом за децу у организацији Народне библиотеке Мерошина, новогодишњим приредбама и прослава уз присуство и сликање са Деда Мразом. У сарадњи са локалном самоуправом сва деца која похађају ПУ „Полетарац“ Мерошина су добила бесплатне новогодишње пакетиће. У складу са важећим епидемиолошким мерама заштите од вируса КОВИД-19 родитељи деце нису присуствовали дечјим приредбама, већ су путем вибер група васпитача, родитеља и деце добили прослеђене снимке и фотографије деце и реализованих новогодишњих активности у вртићу.

by

Обележавање „Вукове недеље“

Традиционално, сваке прве недеље у новембру , деца и васпитачи у част рођења Вука Стефановића Караџића посвећују упознавању његовог лика и дела. „Вукова недеља“ обележена је едукативним активностима и креативним радионицама са децом на нивоу свих васпитних група, и то: формирање кутка старине, ношење народне ношње, упознавање са употребним предметима и традиционалним начином живота из тог периода, играње традиционалних игара, израда играчака, ликовним активностима, упознавање  азбуке, моделовање слова и др. Део радне атмосфере илуструју приложене фотографије.

Претражите вести

Александар Станисављевић

Председник општине Софтарт

email

Вртић Полетарац

place Нишка 2, 18252 Mерошина, Србија

local_phone +381 18/4892-044

email poletaracmerosina@gmail.com

local_printshop

access_time Понедељак - Петак 06:00 - 16:30

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check